Glengoyne 12 YO
Cask Strength 57.2%

Ett mycket vackert destilleri med den unika placeringen att destilleribyggnaden ligger i the Highlands medan lagerhusen på andra sidan vägen ligger i the Lowlands. Destilleriet ägs av oberoende buteljeraren Ian Macleod Distillers som har många andra produkter i sitt sortiment och inte bara whisky. Glengoynes besökscenter med många olika visningar att välja bland är definitivt värt en resa. Mycket av Glengoynes karaktär kommer från en exceptionellt långsam destillation som ger en mjuk och komplex whisky.
Källa: Whiskyforum

 
Doft:
Lite vinaktig. Mild och behaglig och ganska söt doft. Russin och karamell i spännande och inbjudande mix.
22/25

Smak: Mycket smakrik och lite fet i konsistensen. God på tungan med olika smaker. Lite kryddig och karamellaktig. Vanilj och kanske lite mörk choklad.
22/25

Eftersmak: Lång och mycket mungod. Fyllig och behaglig. Vid vattning framträder smakerna ännu bättre.
22/25

Helhetsintryck: Det här är en mycket trevlig och intressant Highland. Cask Strength är nästan alltid kul att prova, eftersom de är rätt så komplexa i sin framtoning. Kom ihåg att de oftast vinner mycket på att vattnas. Finns inte på Systembolaget. Mitt exemplar köpte jag på båten mellan Strömstad och Sandefjord under en resa till Norge för cirka 700 spänn.
22/25

Betyget blir 88/100

LIKNANDE POSTER: