The Glenlivet 12 YO Licensed Dram

The Glenlivet har lanserat "The Original Stories". Det är en whiskyserie i begränsad upplaga som firar den berömda skotska single maltens ursprung. Första whiskyn ut i denna serien var The Glenlivet 12 YO Illicit Still, som kom i februari förra året. Nu kommer uppföljaren The Glenlivet 12 YO Licensed Dram. Precis som föregångaren är den buteljerad vid 48%. Den har lagrats på 1st fill ex bourbonfat samt 1st fill ex oloroso sherryfat. Designen på flaskorna har hämtat inspiration från den äldsta Glenlivet-flaskan som finns bevarad. En whisky som är destillerad 1898 och buteljerad 1925.

Artikelnummer 41116
Pris 479 kronor.

Doft: Gräddig i doften med inslag av fudge, nougat, honung och vaniljglass. Tankarna går osökt till Toblerone.

Smak: Gräddig även i smaken med inslag av ljus choklad, kanel och nötter. Lite lätta toner av jordgubbar och vitpeppar i finishen.

Sammanfattning: En strålande bra whisky som kommer med en fantastiskt bra prislapp. Jag brukar inte så ofta kommentera priset eftersom det är så väldigt individuellt vad en är beredd att lägga på en flaska. Men i detta läget måste jag verkligen göra det. En 12-årig kvalitetswhisky buteljerad vid finfina 48% för under femhundra kronor i dessa tider är inget annat än ett fynd i ordets rätta bemäkelse, och den är i min bok lika bra som förra årets 12 YO Illicit Still.

Publicerat 2022-03-10