The English Whisky Company
Clydesdale Sassicaia Cask 2007 57.1%

Denna whiskyn har legat på ett Sassicaiafat i nästan 8 år, destillerad 16/10-07 och buteljerad 24/8-15 (Artikelnummer 85255, 939 kronor.)

Från Vingruppen har jag lånat följande text:
"Sassicaia är ett av världens bästa och mest kända viner. Ett revolutionärt vin som vände vinutvecklingen i hela Italien! Vinet kommer från Tenuta San Guido i Bolgheri. Det skapades av markisen Mario Incisa della Rocchetta, som redan på 40-talet började experimentera med vin gjort på cabernetdruvor. Men det tog lång tid innan vinet fann sin rätta form."

Rökighet
Ej rökig.

Fruktig/Kryddig
Mycket fruktig.

Smakrikedom
Fyllig.

Mångfacetterad
Ja, det tycker jag.

Rekommendationsskala/Bedömning
Mycket bra whisky.

Doft: Mörka bär, nästan övermogna plommon, riktigt mörk choklad, mandel, en svag ton av läder samt en gnutta fin tobak på djupet. Mycket komplex och elegant doft.

Smak: Mandel och mörka bär till en början som övergår i fin sötma med inslag av russin och något som närmast påminner om riktigt starkt sött kaffe. Lite vatten är inte fel, då blir det bra mycket fruktigare.

Eftersmak: Fyllig och lång eftersmak med en trevlig sötma som sitter kvar länge i gommen. Dyker upp lite lakrits i finishen.

Helhetsintryck: En mycket komplex och trevlig whisky som rekommenderas till dig som gillar fruktig och lite "köttig" whisky.

Bilden är lånad från Clydesdale

Den här whiskyn provades 2016-01-06